Zoeken

Vlucht Marokko-Spanje: "Ryanair behandelt passagiers als honden"

6 december 2021 - 19:00 - Economie

©

Na het besluit van Marokko om alle vluchten vanaf maandag 29 november 2021 om 23.59 uur voor twee weken op te schorten, zijn veel reizigers in het koninkrijk gestrand. Onder hen, een Spaanse toerist die Ryanair ervan beschuldigt haar passagiers als honden te behandelen.

Irene Varela, 33, reisde voor een lang weekend naar Marrakech en zat tot donderdag 2 december vast in Marokko. Zij vertelde aan El Pais dat zij op de website van Ryanair een ticket had geboekt voor een vlucht van Agadir naar de luchthaven Alicante-Elche afgelopen dinsdag. Ze was er net achter gekomen dat ze niet vanuit Marrakech kon vertrekken.

Lees ook: Royal Air Maroc schort al haar vluchten op

De dingen gingen niet volgens plan. Irene Varela reed drie en een half uur naar Agadir om te vernemen dat haar vlucht was geannuleerd. "Ryanair behandelde ons als honden, ze bedrogen mensen. Ze hebben ons niet ingelicht over de annulering van de vlucht, en dat moeten ze per e-mail doen", zei Irene Varela, die eraan toevoegde dat de Ierse low-budgetmaatschappij nog steeds tickets verkocht ondanks de annulering van de vlucht op 30 november.

"En de prijs was veel duurder dan de dag ervoor. Ik heb het bewijs, ik nam foto’s van de ticketprijzen met mijn mobiele telefoon", zei ze. De Spaanse toeriste moest extra kosten betalen, waaronder hotelovernachtingen en een vliegticket van 339 euro voor een Iberia-vlucht op donderdag 2 december vanuit Casablanca. Ryanair heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen van Irene Varela.

Lees ook: Ryanair schrapt alle vluchten naar Marokko tot februari

Deze week kondigde de Ierse lagekostenmaatschappij aan dat ze haar vluchten naar Marokko tot 1 februari zou schorsen wegens het "gebrek aan duidelijkheid" van de Marokkaanse regering. Ryanair zei dat de annuleringen al 160.000 klanten hadden getroffen en dat de opschorting van vluchten tot februari 230.000 passagiers zou treffen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team