Zoeken

Passagier die wraak nam op Vueling na missen bruiloft in Marokko veroordeeld

28 maart 2022 - 10:20 - Wereld

©

De Kirkcaldy Magistrates rechtbank heeft de 37-jarige Adhnan Khalid uit Buckhaven veroordeeld. Hij was een passagier van Vueling van wie de bruiloft in Tanger werd geannuleerd wegens zoekgeraakte bagage en die wraak nam op de Spaanse luchtvaartmaatschappij door een bommelding te faken op een vlucht van Spanje naar Frankrijk.

Adhnan Khalid werd vrijdag door het gerechtshof van Kirkcaldy veroordeeld tot zeven maanden en 20 dagen gevangenisstraf, meldt The Courier. Sheriff Timothy Niven-Smith oordeelde dat de verdachte een zware straf verdiende vanwege de ernst van de aanklacht, maar de aanklager toonde zich flexibel. De 37-jarige Adhnan zei dat hij spijt had van zijn daden. Hij verscheen in januari voor het gerechtshof van Kirkcaldy om zich te verantwoorden meldt Fife Today. De plaatsvervangend procureur heeft meegedeeld dat de verdachte op 1 oktober 2019 via Barcelona naar Tanger is gereisd met de Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling. Tijdens de reis verloor hij zijn bagage, zodat hij zonder bagage in Tanger aankwam en zijn geplande bruiloft moest afzeggen wegens het verlies van de nodige documenten.

Na terugkeer van de reis diende hij een klacht in bij Vueling en ontving hij een compensatie van 277 pond, maar hij was hier niet tevreden mee omdat hij vond dat de kosten en het ongemak het aangeboden bedrag ruimschoots overtrof. Hij voegde eraan toe dat hij Vueling een e-mail en een reeks berichten via Facebook had gestuurd, maar geen antwoord had gekregen. Op 31 januari 2020 om 9.40 uur verscheen op het Facebook-profiel van Vueling Airlines een bericht van een Facebook-profiel onder de naam van verweerder. Citaat: "Ik hoop dat je de bommen vindt die op Vueling vliegtuigen uit Spanje zijn geplaatst. Veel geluk, je zult het nodig hebben. Mij is verteld dat het een vlucht uit Frankrijk wordt volgende week".

Een ander bericht werd rond 10.05 uur op het mededelingenbord van de luchtvaartmaatschappij geplaatst. "Het is ongelooflijk hoe Vueling informatie over de gezondheid en veiligheid van bemanning en passagiers negeert. Vlieg niet met Vueling of Iberia Airlines". Toen een veiligheidsbeambte van Vueling het bericht zag, verborg hij het om het publiek niet te alarmeren en nam hij contact op met Border Force, het agentschap dat verantwoordelijk is voor grenscontroles, op de luchthaven Gatwick, in de veronderstelling dat de verdachte een Brits staatsburger was. De informatie werd doorgespeeld aan de Schotse politie-eenheid voor terrorismebestrijding, die concludeerde dat er nooit sprake is geweest van een echte dreiging.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team