Zoeken

Ryanair laat Marokkaanse passagiers achter

22 juni 2021 - 10:00 - Wereld

©

Door miscommunicatie zijn ongeveer 50 passagiers die een ticket hadden geboekt bij Ryanair van Toulouse naar Fez achtergelaten op de Franse luchthaven. De luchtvaartmaatschappij heeft beloofd dat de gedupeerden hun geld terug zullen krijgen.

"De vlucht zou om 7.25 uur vertrekken en toen we om 7.10 uur naar de boarding-lounge gingen na twee uur wachten bij het inchecken, kregen we te horen dat het vliegtuig vertrokken was", vertelt passagier M. Bouhalala aan het regionale dagblad La Dépêche du Midi. Hij arriveerde om 5 uur in de ochtend op de luchthaven nadat hij samen met zijn moeder in het holst van de nacht was vertrokken vanuit zijn woonplaats Brive la Gaillarde. Bouhalala was een van de 50 passagiers die op zaterdag 19 juni hun vlucht naar Fez vanaf de luchthaven Toulouse Blagnac hebben gemist.

Lees ook: Boze wereld-Marokkanen op luchthaven Casablanca

"Ik ben bij mijn moeder die in een rolstoel zit en we krijgen alleen te horen dat we naar huis moeten. En het was niet eens Ryanair die ons antwoordde. Er is hier niemand van het bedrijf. Het zijn alleen onderaannemers", klaagt Bouhalala. Tot verdere ergernis van de gedupeerden was ook de klantenservice van Ryanair zaterdagochtend telefonisch niet bereikbaar.

De Ierse luchtvaartmaatschappij voorzag de gestrande reizigers pas vier uur later van informatie. De passagiers is beloofd dat ze volledig gecompenseerd zullen worden. De gedupeerden zijn hiermee echter niet tevreden en zijn van mening dat ze worden "geminacht" door Ryanair. Naast de compensatie willen de slachtoffers dat de luchtvaartmaatschappij hen zo snel mogelijk alsnog naar Fez brengt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team