Zoeken

Nador krijgt eigen installatie voor ontzilting zeewater

21 maart 2023 - 08:00 - Marokko

©

De bouw van een grote zeewaterontziltingsstation in Nador zal in de loop van dit jaar van start gaan, aldus minister Nizar Baraka van Uitrusting en Water, zaterdag op de "Orientales de l’investisseur", een evenement met als doel het investeringspotentieel van de Oriëntaalse regio onder de aandacht te brengen.

Nizar Beraka verklaarde tijdens het evenement, dat georganiseerd werd in het kader van de viering van de 20e verjaardag van het Koninklijk Initiatief voor de ontwikkeling van de Oriëntaalse regio, dat het om een grootschalig project gaat. De installatie zal namelijk het zeewater ontzilten voor zowel drinkwater, als voor de irrigatie van landbouwgrond.

Lees ook: Marokko start bouw drie waterontziltingcentrales

Tijdens zijn toespraak vertelde Nizar Baraka dat de regio nu over 24 grote en 22 kleine stuwdammen beschikt. Om aan de behoefte aan water te voldoen worden ook andere dammen gebouwd in Guercif, Driouech, Taourirt en Figuig. Hij benadrukte het potentieel van de regio en zei ook nog dat de haven Nador West Med een echte ontwikkelingsmotor zal zijn voor Marokko en het hele continent.

Lees ook: Tanger krijgt ontziltingsinstallatie voor zeewater

Minister Mohamed Sadiki van Landbouw, Zeevisserij, Plattelandsontwikkeling, Water en Bossen, verklaarde tijdens het evenement dat er sinds 2003 grote projecten werden uitgevoerd in alle provincies van de regio en dat er een aanzienlijke vooruitgang is geboekt op het gebied van "uitrusting, modernisering van watercircuits en de verbetering van irrigatiesystemen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team