Zoeken

Casablanca richt zich op afvalwater door watertekort

6 januari 2024 - 19:00 - Marokko

©

Casablanca onderneemt grote projecten om het watertekort tegen te gaan door hergebruik van afvalwater voor het besproeien van groene ruimtes en golfbanen.

De plaatselijke ontwikkelingsmaatschappij Casa Baïa heeft drie aanbestedingen uitgeschreven voor de bouw van twee pompstations en een waterzuiveringsstation, meldt Médias24.

Lees ook: Waterschaarste: Marokko zet in op massale ontzilting

Met een totaalbudget van 98 miljoen dirham, zal het eerste project een pompstation voor behandeld afvalwater in Mediouna omvatten, inclusief een aanvoernetwerk en opslagbekkens, met een budget van meer dan 36 miljoen dirham. Dit omvat ook de aanleg van een aanvoer- en overdrachtsnetwerk van Mediouna naar Casablanca, voor een bedrag van 61,7 miljoen dirham.

Het tweede project betreft de bouw van een pompstation voor behandeld afvalwater van de El Hank-faciliteit en een vervoersysteem naar groene ruimtes, wat een budget van 18,2 miljoen dirham vereist. Het derde aanbestedingsproject focust op het ontwerpen en bouwen van een afvalwaterzuiveringsstation, verdeeld in twee fasen: de constructie en de exploitatie ervan voor drie jaar.

Lees ook: Tanger gebruikt gerecycled afvalwater voor irrigatie

Deze initiatieven volgen op een oproep van minister van Binnenlandse Zaken Abdelouafi Laftit, die lokale autoriteiten aanspoort om drastische maatregelen te nemen om het gebruik van drinkwater te rationaliseren te midden van een droogte en afnemende waterbronnen. Onder deze maatregelen valt het verbod op het besproeien van groene ruimtes en openbare tuinen met drinkwater.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team