Zoeken

Watercrisis: water niet afgesloten in Tanger

3 maart 2024 - 19:00 - Marokko

©

Ondanks de zware droogte van de afgelopen zes jaar, hoeven de inwoners van Tanger voorlopig geen waterafsluitingen te vrezen. De lokale autoriteiten benadrukken dat er geen plannen zijn voor waterbeperkingen of -coupures.

De reactie van de autoriteiten volgt op ongerustheid ontstaan onder de bevolking over mogelijke waterafsluitingen. De stad Tanger kampt, net als andere delen van Marokko, met een ernstig watertekort door de aanhoudende droogte.

Lees ook: Marokko: mensen beginnen water te stelen

De recente regenval heeft echter voor enige verbetering gezorgd. De reservoirs van de belangrijkste dammen in de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima zijn nu gevuld tot 42,5%, met een totaal volume van meer dan 731 miljoen kubieke meter.

Dit betekent dat er voorlopig geen noodzaak is om drastische maatregelen te nemen, zoals het beperken van de watervoorziening. De autoriteiten benadrukken echter wel dat het belangrijk is dat de bevolking bewust omgaat met water en verantwoord omspringt met de beschikbare hoeveelheid.

Lees ook: Watersnelweg: Marokko’s oplossing voor waterstress

Op langere termijn investeert Marokko in verschillende maatregelen om de watervoorziening te verbeteren. Zo worden er 120 nieuwe, kleine dammen gebouwd en wordt er gekeken naar de mogelijkheid om steden langs de kust te voorzien van gezuiverd zeewater.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team