Zoeken

Walid Regragui overwoog ontslag

7 februari 2024 - 17:00 - Sport

©

Na de uitschakeling van het Marokkaans elftal in de achtste finales van de Afrika Cup in Ivoorkust, overwoog bondscoach Walid Regragui serieus om zijn ontslag in te dienen.

Volgens een bron van Hesport, hebben Regragui en de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), Fouzi Lekjaa, meerdere ontmoetingen gehad om de vroege uitschakeling van de Atlas Leeuwen te bespreken.

Lees ook: Tweede kans voor Walid Regragui

Even leek het erop dat er geen overeenkomst was bereikt tussen de bond en Regragui om hun samenwerking voort te zetten. Na intensieve gesprekken is echter besloten Walid Regragui aan te houden als hoofdtrainer, met als doel een competitief team op te bouwen voor de kwalificaties van het Wereldkampioenschap 2026 en om de volgende Afrika Cup, die in 2025 in Marokko zal plaatsvinden, te winnen.

Regragui had eerder verklaard dat zijn besluit om al dan niet aan te blijven afhankelijk zou zijn van de prestaties van het team tijdens de Afrika Cup in Ivoorkust. In geval van een uitschakeling voor de halve finales zou hij overwegen om ontslag te nemen. Deze uitspraken werden echter genuanceerd tijdens een persconferentie na de nederlaag tegen Zuid-Afrika, waarin hij aankondigde dat een vergadering met Lekjaa zijn toekomst zou bepalen.

Lees ook: Walid Regragui "arrogant geworden" volgens sportanalist

De FRMF heeft uiteindelijk bevestigd Regragui’s visie voor het Marokkaans elftal te ondersteunen en hem de volledige vrijheid te geven om zijn technische staf samen te stellen en de komende maanden te plannen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team