Zoeken

Veranderingen in technische staf Marokkaans elftal?

10 februari 2024 - 13:00 - Sport

©

Na de teleurstellende prestatie van de Atlas Leeuwen op de 34e editie van de Afrika Cup in Ivoorkust, zou er binnenkort een wijziging in de technische staf van het Marokkaanse elftal kunnen plaatsvinden.

Er gaan geruchten dat Walid Regragui, de bondscoach van Marokko, van plan is om zijn assistent Rachid Benmahmoud te vervangen. Dit nieuws, onthuld door Al Ayam 24, suggereert dat de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) binnenkort officieel een aankondiging hierover zal doen. De oorzaak van deze beslissing ligt in een meningsverschil tussen Walid Regragui en Rachid Benmahmoud over "persoonlijke en technische keuzes" na de wedstrijd van het Marokkaans elftal tegen Zuid-Afrika, die eindigde in een nederlaag voor de Atlas Leeuwen en hun uitschakeling.

Lees ook: Walid Regragui overwoog ontslag

Ondanks deze tegenslag blijft Walid Regragui aan als bondscoach van het Marokkaanse team. "De Marokkaanse voetbalbond vernieuwt zijn vertrouwen in Walid Regragui om de volgende fase te leiden, door hem alle nodige steun en begeleiding te bieden om het Marokkaanse voetbal de status te geven die het verdient", verklaarde de FRMF enkele dagen geleden in een persbericht. Fouzi Lekjaa, hoofd van de voetbalbond, benadrukte het belang van "doorgaan met het werk en zich volledig in te zetten om het Marokkaans elftal en het nationale voetbal de verdiende plaats te geven en de harten van Marokkaanse supporters te laten jubelen bij toekomstige competities."

Lees ook: Walid Regragui "arrogant geworden" volgens sportanalist

Marokko is gastheer van de 35e editie van de Afrika Cup in 2025 en zal samen met Spanje en Portugal de Wereldbeker in 2030 organiseren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team