Zoeken

Tweede kans voor Walid Regragui

5 februari 2024 - 14:00 - Sport

©

Walid Regragui, de bondscoach van het Marokkaans elftal, lijkt zijn functie te mogen behouden ondanks de vroege uitschakeling van de Atlas Leeuwen in de achtste finales van de Afrika Cup in Ivoorkust tegen Zuid-Afrika.

Al Akhbar vernam van een verantwoordelijke van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), dat er binnen het team en het uitvoerend comité van de FRMF consensus is over het aanblijven van Walid Regragui. De voorkeur gaat uit naar een tweede kans voor de bondscoach boven het contracteren van een nieuwe buitenlandse coach.

Lees ook: Walid Regragui "arrogant geworden" volgens sportanalist

Dit besluit zou voortkomen uit een langetermijnvisie van de FRMF, die niet alleen gericht is op de prestaties tijdens de Afrika Cup, maar ook rekening houdt met de opmerkelijke prestaties van de Atlas Leeuwen tijdens het WK 2022 in Qatar, waar ze de halve finale bereikten, en het vooruitzicht van de Afrika Cup 2025 die in Marokko zal plaatsvinden.

Ondanks Regragui’s uitspraken over een mogelijk aftreden vanwege na zijn nederlaag in de Afrika Cup, benadrukt de bron dat een eventueel afscheid van de Marokkaanse coach enkel gebaseerd kan zijn op een evaluatie van zijn algehele prestaties. Onder leiding van Walid Regragui scoorde het nationale team 31 doelpunten en incasseerde het 13 tegendoelpunten in 22 wedstrijden, met 12 overwinningen, 6 gelijke spelen en 4 nederlagen.

Lees ook: Toekomst Walid Regragui volgende week besproken

Er staat in de komende dagen een vergadering gepland in het Mohammed VI Voetbalcentrum tussen de voorzitter van de FRMF, Fouzi Lekjaa, en Walid Regragui, samen met zijn assistenten. Dit zal de gelegenheid zijn om de deelname van de Atlas Leeuwen aan de Afrika Cup 2023 te evalueren, de gemaakte fouten te bespreken en de mogelijkheid te overwegen om het elftal te herstructureren met behoud van de best presterende spelers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team