Zoeken

Officieel: Marokko gastland voor Afrika Cup 2025

27 september 2023 - 16:00 - Sport

©

Het is officieel. Het uitvoerend comité van de Afrikaanse voetbalconfederatie (CAF) heeft Marokko aangewezen als gastland voor de Afrika Cup 2025.

De vergadering van het uitvoerend comité van de CAF, die woensdag in Caïro werd gehouden, koos Marokko als gastland voor de Afrika Cup 2025. Dat werd aangekondigd door CAF-voorzitter Patrice Motsepe tijdens een persconferentie die werd gekenmerkt door een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aardbeving in Marokko en de overstromingen in Libië.

Lees ook: Algerije trekt kandidatuur Afrika Cup 2025 in

In totaal hebben 22 leden van het comité gestemd voor Marokko, waarvan de aanvraag werd gepresenteerd door Fouzi Lekjaa, de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF). Alle aanwezige leden stemden voor de Marokkaanse kandidatuur. Twee leden namen niet deel aan de vergadering, aldus Hespress.

Marokko concurreerde met Algerije, het duo Nigeria-Benin, en Zambia. Tot ieders verbazing trok de Algerijnse voetbalfederatie (FAF) dinsdagavond haar kandidatuur in. Het duo Nigeria-Benin trok zich ook terug, naar verluidt om zich voor te bereiden op de editie van 2027. De derde kandidaat tegenover Marokko, Zambia, trok uiteindelijk ook zijn kandidatuur in.

Lees ook: Afrika cup 2025: controverse in Algerije na uitspraken Fouzi Lekjaa

Marokko was reeds favoriet vanwege zijn uitstekende prestaties op het wereldkampioenschap in Qatar (halve finalist), de Afrika Cup U23 (winnaar), de vrouwelijke Afrika Cup (finalist), enz. Het koninkrijk organiseerde in 1988 voor het laatst een Afrika Cup. Na de Afrika Cup 2025 streeft Marokko ernaar om het WK 2030 samen met Spanje en Portugal te organiseren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team