Zoeken

Afrika Cup: Walid Regragui biedt excuses aan en focust op toekomst

18 februari 2024 - 21:00 - Sport

©

Bondscoach Walid Regragui heeft begrip voor de woede van de Marokkaanse fans na de vroege uitschakeling van de Atlas Leeuwen op de Afrika Cup 2023.

"Ik bied mijn excuses aan de Marokkaanse fans aan en vraag om hun vergiffenis, want we hebben ze niet gelukkig gemaakt tijdens het toernooi", zei hij in zijn eerste mediamoment na de uitschakeling in Ivoorkust.

Lees ook: Achraf Hakimi stoot Walid Regragui van troon

Walid Regragui nam verantwoordelijkheid voor de nederlaag en erkende dat hij fouten had gemaakt in zijn tactische keuzes. "Er waren details die we misten, al vanaf de start tegen Tanzania", analyseerde hij. "De wedstrijd tegen Congo was moeilijk voor beide teams, we slaagden er niet in om de wedstrijd te winnen met een tweede doelpunt en we hadden kunnen verliezen."

De bondscoach heeft geleerd van deze ervaring en beloofde beter te doen tijdens de volgende Afrika Cup die in 2025 in Marokko plaatsvindt. "Ik heb geleerd om spelers na de wedstrijden niet meer te feliciteren om dit soort conflicten uit de omgeving van de nationale ploeg te houden en de focus van de groep te bewaren", zei hij. "Ons hoofddoel is om de volgende editie te winnen."

Ondanks de vroege uitschakeling van Marokko heeft de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) zijn vertrouwen in Regragui herhaald. "We zijn ervan overtuigd dat Regragui de beste coach is om de nationale ploeg naar succes te leiden", aldus een woordvoerder van de voetbalbond.

Lees ook: Bondscoach Walid Regragui blikt terug op Afrika Cup

De Atlas leeuwen verlieten de Afrika Cup 2023 na een nederlaag tegen Zuid-Afrika in de achtste finales. Het doel om de continentale titel te winnen werd niet behaald, maar de hoop leeft voort voor de volgende editie die op eigen bodem plaatsvindt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team