Zoeken

Walid Regragui "arrogant geworden" volgens sportanalist

5 februari 2024 - 12:00 - Sport

©

Een sportanalist heeft scherpe kritiek geuit op Walid Regragui, de bondscoach van het Marokkaans elftal, na de vroege uitschakeling van de Atlas Leeuwen op de Afrika Cup in Ivoorkust.

"Regragui heeft de hoop van de Marokkaanse natie gebroken met een sterk nationaal team en buitengewone spelers, die over enorm veel potentieel beschikken", verklaarde Mohamed Almaghoudi in het programma Arab football. Marokko, dat als favoriet gold voor de titel, werd al in de achtste finale van de Afrika Cup met 2-0 uitgeschakeld door Zuid-Afrika. De sportanalist wijst de Marokkaanse bondscoach aan als de schuldige voor deze nederlaag. Volgens hem heeft Walid Regragui weinig aandacht besteed aan de deelname van zijn team aan het continentaal toernooi.

Lees ook: Toekomst Walid Regragui volgende week besproken

"Regragui heeft ons sowieso problemen gegeven, maar Marokko is in staat ze te corrigeren. Laat me zeggen dat Walid Regragui naar Ivoorkust ging met alleen zijn tong. Zijn voetbalreferentie, tactisch en technisch niveau zijn in Qatar achtergebleven, en dus was de man niet ter zake en deed hij geen moeite om zijn tegenstanders te kennen of te lezen, zoveel als hij zich inspande om te reageren op sociale netwerken of om serieuze pers te beantwoorden", merkte de sportanalist op.

Almaghoudi bekritiseert de "arrogantie" van de finalist van de Afrika Cup 2004: "Hij geeft niets meer om de kritiek van de serieuze pers en let zelfs niet meer op de kritiek van experts, en hier heeft Walid Regragui een fout gemaakt en is hij arroganter geworden en heeft hij ontwikkeld wat men megalomanie zou kunnen noemen." Ondanks de kritiek, wenst hij niet dat de bondscoach wordt ontslagen. De sportanalist stelt voor om hem een tweede kans te geven op voorwaarde dat hij terugkeert naar "Walid de coach die nog aan het begin van zijn carrière staat". Als hij blijft, "moet hij beseffen dat de verantwoordelijkheid van een nationaal team niet die van een club is, en dat Marokko de middelen heeft om te strijden voor de continentale titel", voegde hij eraan toe.

Lees ook: Toekomst Walid Regragui onzeker na uitschakeling op Afrika Cup

De expert verwacht dat Walid Regragui zich zal herstellen bij de volgende Afrika Cup die in Marokko zal plaatsvinden in 2025. "Wanneer Marokko de Afrika Cup organiseert, zal het een kans zijn die niet gemist mag worden, en Regragui moet zich goed voorbereiden op dit toernooi, hij heeft geen excuus om te falen."

Bladna.nl