Zoeken

Walid Regragui op vertrekken?

31 januari 2024 - 19:00 - Sport

©

Walid Regragui heeft zijn teleurstelling niet verborgen na de uitschakeling van de Atlas Leeuwen in de achtste finale van de Afrika Cup tegen Zuid-Afrika met 0-2. De bondscoach nam de volledige verantwoordelijkheid op zich voor de vroege uitschakeling en erkende dat het team fouten heeft gemaakt die niet typerend zijn voor hun gebruikelijke speelstijl.

De bondscoach gaf toe dat hij had verwacht dat Marokko ten minste de halve finales zou halen en benadrukte zijn eigen rol in de teleurstellende prestaties. "Ik heb gefaald, dus ik moet dat accepteren," zei hij na de wedstrijd. Zijn uitspraken laten ruimte voor speculatie over zijn mogelijke aftreden als coach van het Marokkaans elftal.

Lees ook: Walid Regragui gaat voor glorie op Afrika Cup

Walid Regragui bekritiseerde ook het gebrek aan efficiëntie van zijn spelers tijdens de wedstrijd. Hij wees op gemiste kansen, waaronder een penalty, als cruciale momenten waarop het team tekortschoot. Hij benadrukte dat de uitschakeling niet representatief is voor de ware kracht en kwaliteit van het team.

Lees ook: Feestelijke sfeer in Algerije na uitschakeling Marokko (video)

Ondanks de nederlaag feliciteerde Walid Regragui Zuid-Afrika, dat nu doorgaat naar de kwartfinales tegen Kaapverdië. Hij benadrukte dat het Marokkaans elftal zal leren van deze ervaring en sterker terug zal komen. De coach wees op de aanwezigheid van veel jonge spelers in het team, die waardevolle lessen zullen trekken uit de competitie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team