Zoeken

Marokkaanse voetbalbond bedreigt Walid Regragui

24 februari 2024 - 16:30 - Sport

©

De prestaties van het Marokkaans elftal in de komende twee oefenwedstrijden tegen Angola en Mauritanië zijn cruciaal voor de toekomst van bondscoach Walid Regragui. Bij tegenvallende resultaten hangt hem een ontslag boven het hoofd.

Walid Regragui kreeg na de teleurstellende prestatie op de Afrika Cup 2023 in Ivoorkust een tweede kans van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), maar zijn positie is allerminst zeker. "Als Walid Regragui niet wint van Angola en Mauritanië, zit zijn avontuur bij de nationale ploeg erop," aldus een bron dicht bij de bondspresident Fouzi Lekjaa aan Al Araby Al Jadeed. "Lekjaa geeft hem een laatste kans om te winnen en de fouten van de Afrika Cup recht te zetten. De voorzitter, net als het Marokkaanse publiek, kan niet eeuwig teren op de prestatie van het team op het WK in Qatar."

Lees ook: Walid Regragui verliest vertrouwen van fans

De bron benadrukt dat het WK-succes van Qatar historisch was, maar dat er geen pauze mag worden genomen. "We moeten onszelf blijven verbeteren. Lekjaa was tijdens zijn laatste gesprek met Regragui duidelijk: de fouten van het verleden moeten worden overwonnen en er moet een sterk team worden gebouwd dat nieuwe successen kan boeken voor het Marokkaanse voetbal."

Lees ook: Walid Regragui wil Marokkaans elftal revolutioneren

Regragui volgt momenteel de prestaties van verschillende Marokkaanse profspelers in Europa op de voet. Hij zal binnenkort zijn selectie bekendmaken voor de komende trainingsstage in het Mohammed VI Voetbalcentrum. Daarbij zou hij vier nieuwe spelers willen oproepen die niet op de Afrika Cup aanwezig waren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team