Zoeken

Marokko verslaat Zambia (1-0) en treft Zuid-Afrika in Afrika Cup

24 januari 2024 - 23:30 - Sport

©

Marokko heeft Zambia woensdagavond met 1-0 verslagen tijdens de Afrika Cup 2024 in Ivoorkust. Dankzij deze zege blijft Marokko eerste in zijn groep en kwalificeert zich voor de achtste finale van het toernooi.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd in de 38e minuut gescoord door Hakim Ziyech. Het Marokkaans elftal toonde gedurende de hele wedstrijd aanvallend voetbal, met verschillende pogingen om het scorebord te openen, maar de beslissende treffer kwam pas na een fout van de Zambiaanse keeper, waardoor het Ziyech lukte om te scoren.

Lees ook: Feest in straten Tanger na zege Marokko (video)

Ondanks verschillende kansen voor beide teams, bleef het bij één doelpunt. Marokko behield het overwicht in de wedstrijd en wist de aanvallen van Zambia af te weren.

De wedstrijd werd gekenmerkt door een sterke druk van Marokko op het Zambiaanse team, met verschillende kansen gecreëerd door spelers als Boufal, El Kaabi, en Hakimi. De Marokkaanse verdediging, onder leiding van Yassine Bounou, hield stand tegen de aanvallen van Zambia, waardoor het team de nipte voorsprong kon behouden tot het einde van de wedstrijd.

Lees ook: Marokko als één man achter bondscoach Walid Regragui

Het Marokkaans elftal, dat als eerste eindigde in groep zes met zeven punten, speelt komende dinsdag om 21:00 uur tegen Zuid-Afrika, de nummer twee van groep vijf, in de achtste finales van de Afrika Cup.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team