Zoeken

Feest in straten Tanger na zege Marokko (video)

25 januari 2024 - 22:00 - Sport

©

De straten van Tanger waren woensdagavond een groot feest na de overwinning van het Marokkaanse elftal op Zambia met 1-0 op de Afrika Cup 2024.

De supporters in Tanger trokken massaal de straten op, waaronder de Mohammed V-laan, het Place des Nations en de Mohammed VI-laan langs de zeedijk, om de zege van het Marokkaans elftal te vieren en hun plaats in de achtste finales van het toernooi te bevestigen.

Lees ook: Marokko-Zambia: Walid Regragui’s uitdaging

Marokkaanse fans zwaaiden met nationale vlaggen en zongen patriottische liederen, hun vreugde uitdrukkend over de overwinning van het nationale team. De festiviteiten in de straten van Tanger duurden tot laat in de nacht, in een sfeer van vreugde en geluk.

De Atlas Leeuwen eindigden de wedstrijd met een 1-0 zege tegen Zambia in de derde en laatste ronde van de groepswedstrijden van de Afrika Cup, die in Ivoorkust plaatsvindt.

Lees ook: Marokko gekwalificeerd voor achtste finales Afrika Cup 2024

Hakim Ziyech scoorde het enige doelpunt voor Marokko in de 38e minuut van de wedstrijd die werd gespeeld in het Laurent Pokou stadion in de Ivoriaanse stad San Pedro. Het Marokkaans elftal, dat als eerste eindigde in groep zes met zeven punten, speelt komende dinsdag om 21:00 uur tegen Zuid-Afrika, de nummer twee van groep vijf, in de achtste finales van de Afrika Cup.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team