Zoeken

Zuid-Afrika wil voor verrassing zorgen tegen Marokko

30 januari 2024 - 18:00 - Sport

©

Hugo Broos, de Zuid-Afrikaanse bondscoach, heeft hoge verwachtingen voor de wedstrijd van dinsdagavond tegen Marokko in de achtste finales van de Afrika Cup. In een persconferentie sprak Broos de hoop uit op een verrassende overwinning tegen het sterke Marokkaanse team in het Laurent Pokou-stadion van San Pedro.

Broos benadrukte het belang van de wedstrijd voor beide teams en erkende de uitdaging die het spelen tegen Marokko met zich meebrengt. "Marokko heeft spelers van hoog niveau. Het zal een moeilijke wedstrijd worden. De Afrika Cup staat bekend om haar verrassingen, en belangrijke teams zijn al uitgeschakeld. Daarom kunnen we alles verwachten", aldus de Zuid-Afrikaanse coach.

Lees ook: Onzekerheid over inzetbaarheid Hakim Ziyech tegen Zuid-Afrika

De strategie van Zuid-Afrika is duidelijk. Broos gelooft dat zijn team kan winnen, verwijzend naar hun eerdere overwinning op Marokko in juni. Hij benadrukte dat het team een hoog niveau moet bereiken en talrijke scoringskansen moet creëren om door te gaan naar de kwartfinales. "Het is cruciaal dat we ons kwalificeren voor de volgende ronde", voegde hij toe.

Broos sprak verder over het belang van de juiste mentaliteit voor de wedstrijd. Hij is ervan overtuigd dat als zijn team met dezelfde instelling speelt als in de vorige wedstrijden, ze in staat zullen zijn om voor een verrassing te zorgen. Door de hitte in San Pedro, benadrukte hij ook het belang van het vermijden van verlenging, aangezien dit de wedstrijd nog moeilijker zou maken.

Lees ook: Afrika Cup: moeders van Marokkaanse spelers in Ivoorkust?

Marokko heeft zich geplaatst voor de achtste finales na overwinningen op Tanzania (3-0) en Zambia (1-0), en een gelijkspel tegen de Democratische Republiek Congo (1-1), waarmee ze de Atlas Leeuwen eerste eindigden in groep F met 7 punten. Zuid-Afrika eindigde als tweede in groep E met vier punten, achter Mali met vijf punten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team