Zoeken

Marokko-Zambia: Walid Regragui’s uitdaging

23 januari 2024 - 11:00 - Sport

©

Voor bondscoach Walid Regragui staat er een uitdagende taak op het programma voorafgaand aan de wedstrijd tegen Zambia, gepland op woensdag in het Laurent Pokou Stadion in San Pedro, Ivoorkust.

Marokko neemt het op woensdag 24 januari 2024 op tegen Zambia, de winnaar van de editie 2012, tijdens de laatste speeldag van de groepsfase van de Afrika Cup Ivoorkust 2024. Voor de Atlas Leeuwen is dit de kans om te strijden voor een plek in de achtste finales. Met vier punten zijn zij momenteel de leiders van groep F, vóór de Democratische Republiek Congo en Zambia, met beide twee punten.

Lees ook: Marokko speelt gelijk tegen sterke Congo

Een gelijkspel tegen de Chipolopolos zou voldoende zijn voor de halvefinalisten van het laatste Wereldkampioenschap om hun plaats in de volgende ronde veilig te stellen. Maar voordat ze die fase bereiken, staan er enkele veranderingen op het programma voor Walid Regragui.

De bondscoach moet zijn opstelling aanpassen vanwege de schorsingen van aanvoerder Romain Saïss, Hakim Ziyech, Amin Adli en Selim Amallah, die alle vier een gele kaart hebben ontvangen. Als zij spelen tegen Zambia en nog een gele kaart krijgen, mogen ze niet meedoen in de volgende wedstrijd, mocht Marokko zich kwalificeren voor de achtste finales.

Lees ook: Marokko schittert en verslaat Tanzania met 3-0

Als Regragui besluit hen te vervangen, kan hij kiezen uit andere spelers zoals Chadi Riad of Younes Abdelhamid als potentiële vervangers voor aanvoerder Saïss. Saibari en Harit kunnen mogelijk Ziyech en Adli vervangen. Hij zou ook een andere speler kunnen kiezen om Amallah te vervangen. Regragui zou eveneens kunnen besluiten om slechts twee van de vier geschorste spelers te vervangen. Het antwoord zal woensdagmiddag komen, wanneer de opstelling wordt aangekondigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team