Zoeken

Hugo Broos: "Marokko verslaan is een grote stap naar de finale van de Africa Cup"

29 januari 2024 - 08:00 - Sport

©

Hugo Broos, de coach van het Zuid-Afrikaanse voetbalelftal, heeft opnieuw gesproken over de aankomende wedstrijd tegen Marokko in de achtste finale van de Afrika Cup, die gepland staat voor dinsdag 30 januari.

In een gesprek met de Zuid-Afrikaanse krant Citizen benadrukte hij de ambitie van Marokko, dat de halve finales van het WK voetbal bereikte en nu de Afrika Cup wil winnen. "Dit toernooi is een kans voor de Marokkaanse spelers om het hoogste niveau te bereiken," zei Broos.

Lees ook: Marokko-Zuid-Afrika: twijfels over aanwezigheid Hakim Ziyech

Volgens de Belgische coach zal de winnaar van de wedstrijd van dinsdag een grote kans hebben om de finale te bereiken. "Als we het (tegen Marokko) redden, zal het een grote stap zijn naar wat we allemaal willen, namelijk spelen in de finale en winnen," zei hij, eraan toevoegend dat de wedstrijd zal aanvoelen als "een moeilijke strijd."

Eerder op de dag gaf Broos in een persconferentie aan dat zijn team een zware tegenstander treft. "We staan voor een grote uitdaging, maar we hebben Marokko vorig jaar verslagen, dus het is mogelijk," aldus Broos.

Marokko en Zuid-Afrika zijn al acht keer eerder tegen elkaar uitgekomen. De Atlas Leeuwen wonnen twee wedstrijden, tijdens de Afrika Cup in Egypte 2019 (1-0) en tijdens de kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup in Ivoorkust op 9 september 2022 in Rabat (2-1), terwijl de Bafana Bafana drie keer wonnen. De twee teams speelden drie keer gelijk: in Tunesië tijdens de Afrika Cup 2004 (1-1), in Zuid-Afrika tijdens de Afrika Cup 2013 (2-2), en in Agadir tijdens een vriendschappelijke wedstrijd in oktober van datzelfde jaar.

Lees ook: Marokko-Zuid-Afrika: een revanche voor de Atlas Leeuwen

De wedstrijd tussen Marokko en Zuid-Afrika vindt plaats op dinsdag om 21.00 uur Marokkaanse tijd in het Laurent Pokou-stadion in San Pedro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team