Zoeken

Afrika Cup: maakt Marokko kans tegen Zuid-Afrika?

30 januari 2024 - 13:00 - Sport

©

In de achtste finales van de Afrika Cup in Ivoorkust staan de Atlas Leeuwen deze dinsdag tegenover Zuid-Afrika in het Laurent Pokou-stadion te San Pedro. De wedstrijd tussen Marokko en Zuid-Afrika belooft spannend te worden. De grote vraag is: wie zal deze cruciale wedstrijd winnen?

De statistieken geven een gemengd beeld. De twee teams hebben elkaar al acht keer eerder ontmoet. Marokko won twee van deze wedstrijden: tijdens de Afrika Cup Egypte 2019 met 1-0 en tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup Ivoorkust 2023 op 9 september 2022 in Rabat met 2-1.

Lees ook: Marokko-Zuid-Afrika: om hoe laat en op welke zender de wedstrijd live volgen?

Zuid-Afrika won drie keer. Drie keer eindigde de ontmoeting in een gelijkspel, waaronder tijdens de Afrika Cup 2004 in Tunesië (1-1), de Afrika Cup 2013 in Zuid-Afrika (2-2) en een vriendschappelijke wedstrijd in Agadir in oktober van hetzelfde jaar.

Lees ook: Marokko: afwezigheid Ziyech en Boufal baart zorgen voor cruciale wedstrijd

De allereerste wedstrijd tussen de twee teams was tijdens de Afrika Cup 1998 in Burkina Faso. Zuid-Afrika schakelde destijds de Atlas Leeuwen uit in de kwartfinales met een score van 2-1. De Zuid-Afrikanen wonnen ook het tweede duel tussen beide teams tijdens de groepsfase van de Afrika Cup 2002 in Mali (3-1). Ze versloegen de Atlas Leeuwen opnieuw in juni 2023 in Johannesburg (2-1), tijdens de kwalificaties voor de Afrika Cup 2024 in Ivoorkust.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team