Zoeken

Hakim Ziyech, een magische linkervoet die Marokko gelukkig maakt

20 januari 2024 - 21:30 - Sport

©

Van het laatste Wereldkampioenschap tot de huidige Afrika Cup of Nations en via zijn huidige club Galatasaray, brengt de magische linkervoet van de Marokkaanse international Hakim Ziyech vreugde bij de fans en zijn teamgenoten.

De linkervoet van Hakim Ziyech heeft al veel bijgedragen aan de successen van Marokko, maar ook van de Turkse club. Zijn schitterende deelname aan het Wereldkampioenschap in Qatar 2022 is daar een perfect voorbeeld van. Ook memorabel is de vriendschappelijke wedstrijd tussen Marokko en Georgië, die eindigde in een overweldigende overwinning voor de Atlas Leeuwen (3-0). Die avond scoorde de Marokkaanse aanvallende middenvelder het tweede doelpunt (29ste minuut) met een adembenemend gemak, van bijna 60 meter afstand.

Lees ook: Hijama: het geheim van Hakim Ziyech voor de Afrika Cup (foto)

Dit seizoen heeft Ziyech’s magische voet veel plezier gebracht bij Galatasaray. Hij blonk uit in de wedstrijd tussen Manchester United en zijn club (3-3). Achterstaand met twee doelpunten, herpakte de Turkse club zich dankzij de voormalige Chelsea-speler, die twee doelpunten scoorde en een beslissende pass gaf, waardoor Manchester United in een lastige positie kwam voor de laatste speeldag van de Champions League groepsfase.

Na de Afrika Cup 2021 in Kameroen te hebben gemist vanwege een meningsverschil met de voormalige bondscoach van het Marokkaans elftal, Vahid Halilhodžić, geniet Ziyech weer van het spelen met de Atlas Leeuwen. Hij droeg bij aan de overwinning van de Atlas Leeuwen op Tanzania (3-0) in de eerste wedstrijd van groep F. Zijn magische linkervoet stelde zijn teamgenoten in staat om doelpunten te scoren. "We hebben gewonnen, maar we blijven nuchter. […] Ik denk dat we alles goed hebben beheerd. We zagen de Wereldbeker-versie van het team," zei bondscoach Walid Regragui na de wedstrijd.

Lees ook: Hakim Ziyech: tussen blessure en transfergeruchten

De Atlas Leeuwen hopen dat Hakim Ziyech zijn vorm kan behouden voor de komende wedstrijden. Marokko speelt zondag om 15 uur zijn tweede wedstrijd op de Afrika Cup tegen de Democratische Republiek Congo, gevolgd door een wedstrijd tegen Zambia op woensdag 24 januari.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team