Zoeken

Yassine Bounou naar Europa? Grote club toont interesse

7 december 2023 - 11:00 - Sport

©

Yassine Bounou staat mogelijk op het punt een overstap te maken naar Europa. FC Barcelona en Newcastle United tonen beide interesse in de Marokkaanse keeper.

FC Barcelona overweegt Bounou te contracteren tijdens de volgende transferperiode, meldt het Spaanse medium Sport. De club zoekt een vervanger voor de huidige keeper Marc-André ter Stegen, die een operatie moet ondergaan aan zijn rug, waardoor hij zeker twee maanden afwezig zal zijn. Een eventuele overgang naar Barcelona zou echter gecompliceerd kunnen worden door de financiële situatie van de club en de eisen van de Saoedische club Al-Hilal, waar Bounou een driejarig contract heeft voor 12 miljoen euro per jaar.

Lees ook: Yassine Bounou vervult droom Palestijns kind

Eerder had Real Madrid al interesse getoond in "Bono". In september vertelde de Atlas Leeuw op Canal Sur Radio dat hij de mogelijkheid had om bij Real Madrid te tekenen ter vervanging van de geblesseerde Courtois. De transfer ging echter niet door omdat Real Madrid rekening hield met Bounou’s deelname aan de Afrika Cup, wat zou betekenen dat hij belangrijke clubwedstrijden zou missen.

Lees ook: Yassine Bounou deelt anekdote over zoon Cristiano Ronaldo

Newcastle United, dat op zoek is naar een nieuwe doelman vanwege een schouderluxatie van hun eerste keeper, toont ook interesse in Bounou. Een overstap naar St James’ Park zou voor Bounou een debuut in de Premier League betekenen.

Bladna.nl