Zoeken

Marokko als één man achter bondscoach Walid Regragui

25 januari 2024 - 20:00 - Sport

©

Rachid Benmahmoud, de assistent van Walid Regragui, heeft bevestigd dat de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) in beroep is gegaan tegen de beslissing van de Afrikaanse Voetbalconfederatie (CAF) om bondscoach Walid Regragui voor vier wedstrijden te schorsen, waarvan twee voorwaardelijk, naar aanleiding van incidenten na de wedstrijd tegen de Democratische Republiek Congo.

"Walid Regragui heeft veel bijgedragen aan het Afrikaanse voetbal en verdedigt zowel het Marokkaanse als het continentale voetbal. Ons werk is complementair. Het is alsof hij vandaag bij ons op de bank zit, omdat we instructies van hem hebben ontvangen. Jullie kennen de relatie die ik met hem heb," zei Benmahmoud na de Marokkaanse overwinning op Zambia (1-0).

Lees ook: Massale steun voor bondscoach Walid Regragui

"Het is extreem moeilijk voor Regragui om slechte dingen te zeggen [...], en persoonlijk weet ik wat er gebeurd is, want ik was erbij. Het was de speler die ons provoceerde... We respecteren de beslissing van de CAF en zullen alle middelen gebruiken om onze rechten te herstellen. De Marokkaanse bond zal alles in het werk stellen om dit te bereiken."

Volgens de assistent-bondscoach van Marokko kampen de Atlas Leeuwen met een "gebrek aan aanvallende efficiëntie" dat moet worden verbeterd om in de komende wedstrijden te zegevieren. "We moeten werken aan het omzetten van makkelijke kansen in doelpunten zonder ze te ontvangen, want dat zal ons helpen in de competitie," legde hij uit.

Lees ook: Walid Regragui zwaar gestraft door CAF, Marokko vecht besluit aan

Benmahmoud en de Atlas Leeuwen bereiden zich al voor op de achtste finale tegen Zuid-Afrika, die gepland staat voor aanstaande dinsdag om 21:00 uur in het Laurent Pokou Stadion van San Pedro. "Het Zuid-Afrikaanse team is altijd met ons in de kwalificaties, we hebben onlangs tegen hen gespeeld en ze hebben ons verslagen. Het is een goed team, maar de volgende wedstrijd is compleet anders," bevestigde de assistent van Regragui.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team