Zoeken

Marokko-Zuid-Afrika: een revanche voor de Atlas Leeuwen

27 januari 2024 - 16:30 - Sport

©

Het Marokkaans elftal kijkt met vertrouwen uit naar de achtste finale van de Afrika Cup tegen Zuid-Afrika, nu de schorsing van hun coach Walid Regragui door de Afrikaanse Voetbal Confederatie is opgeheven. De wedstrijd zal aanstaande dinsdag in Ivoorkust worden gespeeld.

De Marokkaanse aanvaller Ayoub El Kaabi van Olympiakos benadrukt het belang van de aanwezigheid van Regragui. "Als de coach er is, geeft dat vertrouwen en steun aan de spelers. We zijn een familie en broeders onder elkaar." De schorsing van Regragui volgde op een incident met Chancel Mbemba, de aanvoerder van de Democratische Republiek Congo, tijdens een eerdere wedstrijd.

Lees ook: Walid Regragui vrijgesproken door CAF na incidenten wedstrijd Marokko-Congo

Marokko is vastbesloten om Zuid-Afrika te verslaan, ondanks een nederlaag tegen hetzelfde team in juni 2023 tijdens de kwalificatiewedstrijden. Tarik Tissoudali, een andere Marokkaanse aanvaller, verzekert: "We denken niet aan onze laatste nederlaag tegen Zuid-Afrika, dit is een andere competitie en ons doel is om door te gaan naar de volgende ronde."

Sofyan Amrabat voegt toe: "De volgende wedstrijd is totaal anders dan de vorige. We zullen klaar zijn, ondanks de moeilijkheid van de taak, om ons te kwalificeren." El Kaabi verzekert: "We bereiden ons voor op de belangrijke wedstrijd tegen Zuid-Afrika en zijn ons bewust van de verantwoordelijkheid die we dragen voor het Marokkaanse volk. We zullen de wedstrijd met vertrouwen ingaan om een positief resultaat te behalen dat ons en de Marokkanen tevreden zal stellen."

Lees ook: Afrika Cup: Marokkaanse spelers paraat voor Zuid-Afrika

Marokko eindigde als eerste in groep F door Zambia te verslaan (1-0), waardoor Ivoorkust zich eveneens kon kwalificeren. De Atlas Leeuwen zullen het opnemen tegen Zuid-Afrika in de achtste finale van de Afrika Cup op dinsdag om 21 uur Marokkaanse tijd in het Laurent Pokou Stadion in San Pedro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team