Zoeken

Nieuwe terroristische cel opgerold in Tanger, vijf arrestaties

7 oktober 2021 - 12:40 - Marokko

©

Speciale eenheden van het Centraal bureau voor gerechtelijk onderzoek BCIJ hebben op woensdag 6 oktober een terroristische cel van Daesh ontmanteld in Tanger. Vijf verdachten werden gearresteerd.

Volgens een verklaring van het ministerie van Binnenlandse zaken zijn de arrestanten tussen 22 en 28 jaar oud. Meerdere operaties werd gelijktijdig uitgevoerd, wat leidde tot de arrestatie van de Emir van de cel, die zich sterk verzette tijdens zijn aanhouding. Er werden geluidsbommen gebruikt om hem te overmeesteren, aldus de BCIJ.

Lees ook: Terroristische cel opgerold in Errachidia, drie arrestaties (foto’s)

De leden van de cel met een "takfirische gedachtegoed", rekruteerden strijders en waren begonnen met de vervaardiging van bommen. Ze planden aanslagen op afstand tegen veiligheidsambtenaren en toeristische trekpleisters in het koninkrijk.

Huiszoekingen verricht door een speciaal team van de Marokkaanse inlichtingendienst DGST, leidden tot de inbeslagname van salpeterzuur en andere chemische vloeistoffen, evenals spijkers, elektrische draden en zes gasflessen. In de woningen werden ook vlaggen van Daesh, para-militaire kleding, snijdende voorwerpen zoals messen, een sabel, foto’s van de voormalige leider van de terroristische organisatie in de Sahel, Adnan Abu walid al-Sahraoui, en elektronische apparatuur gevonden.

Lees ook: Marokko: BCIJ arresteert terroristen in Taroudant

Onderzoek heeft aangetoond dat de Emir van de cel contacten had met leiders van de terroristische organisatie in de Sahel over de financiering van aanslagen in Marokko en de levering van wapens. De vijf verdachten werden in voorlopige hechtenis genomen. Het BCIJ doet verder onderzoek naar de zaak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team