Zoeken

Vijf verdachten opgepakt die aanslagen planden in Marokko

28 oktober 2022 - 09:00 - Marokko

©

Het Centraal Bureau voor Juridisch Onderzoek (BCIJ) - in de volksmond ‘PJ’ genoemd - heeft dinsdag en woensdag vijf personen uit de omgeving van de terreurgroep Daesh gearresteerd. Zij waren van plan aanslagen te plegen in Marokko.

Volgens de Nationale Veiligheidsdienst (DGSN) gaat het om vijf personen tussen 20 en 45 jaar oud. Ze worden ervan verdacht deel te hebben genomen aan de voorbereiding van aanslagen in Marokko die "de openbare orde ernstig zouden verstoren".

Lees ook: Marokko sterker in strijd tegen terrorisme dan VS en EU

De arrestaties werden verricht in "Habata Benmansour" in de provincie Kenitra, Sidi Yahya Zaer, "Dchira" in Inzegane Ait Melloul, Bouabou in de provincie Chichaoua en in Casablanca. Dezelfde bron meldt de verdachten trouw had gezworen aan Daesh.

In het kader van individuele terroristische acties waren de arrestanten van plan sabotageacties met explosieven uit te voeren tegen vitale belangen in Marokko, met name op veiligheidsvoorzieningen, aldus de persmededeling.

Lees ook: Spanje en Marokko verijdelen terroristische aanslag

De politie nam een jachtgeweer in beslag in de woning van één van de verdachten en nam ook "een hoeveelheid digitale apparatuur en media in beslag die voor technisch onderzoek in aanmerking komen". De verdachten zijn in hechtenis genomen en zullen voor een rechter worden gebracht zodra het onderzoek van de BCIJ is afgerond.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team