Zoeken

Marokko: nieuwe aanhoudingen wegens terrorisme

27 januari 2022 - 17:40 - Marokko

©

Het Centraal Bureau voor gerechtelijke onderzoeken (BCIJ) heeft in de regio Rhamna, in de plattelandsgemeente Oulad Hassoun El Hamri, twee personen aangehouden die verdacht worden van banden met de terreurgroep Daesh.

Het gaat om twee mannen van 28 jaar, die trouw hebben gezworen aan de emir van de terreurorganisatie en die extremistische publicaties verspreidden. Ze rekruteerden zowel rechtstreeks als online via internet, aldus een verklaring van de BCIJ.

Lees ook: Amerika hielp Marokko bij ontmanteling terreurcel Oujda

Uit het onderzoek is gebleken dat een van de twee verdachten criminele handelingen tegen financiële- en bankinstellingen verheerlijkte. Hij kreeg ook een opleiding in het vervaardigen van explosieven voor terroristische aanslagen, aldus de dienst.

Lees ook: Marokko: minder terreurcellen in 2021

Tijdens huiszoekingen werden mobiele telefoons en documenten met extremistische inhoud van Daesh in beslag genomen, evenals een bivakmuts. De verdachten zijn in hechtenis genomen voor onderzoek. Er wordt momenteel nagegaan of zij banden hebben met regionale en internationale terroristische organisaties en in welke mate hun destructieve plannen tegen de veiligheid van het koninkrijk en zijn burgers gericht waren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team