Zoeken

Plannen terreurcel Errachidia bekend

17 september 2021 - 10:40 - Gemeenschap

©

De terroristische cel die dinsdag in Errachidia door het Centraal Bureau voor gerechtelijke onderzoeken (BCIJ) werd opgerold, bestond uit drie mannen van 37, 27 en 21 jaar oud. De cel was van plan om over te gaan tot terroristische aanslagen tegen personen.

Via een verklaring maakte het Centraal Bureau voor gerechtelijke onderzoek (BCIJ) bekend dat leden van een speciale eenheid die onder de Algemene Directie van Territoriale Bewaking (DGST) valt, gelijktijdige acties hebben uitgevoerd die hebben geleid tot de arrestatie van de hoofdverdachte, de "vermeende emir" van de terroristische cel en van twee andere leden die in Errachidia actief waren.

Lees ook: Terroristische cel opgerold in Errachidia, drie arrestaties (foto’s)

Bij de huiszoekingen in de woningen van de verdachten en in het bedrijfspand van één van hen, hebben de rechercheurs beslag gelegd op computerapparatuur, geheugenkaarten, mobiele telefoons, paramilitaire uniformen, manuscripten waarin gepleit wordt voor terroristische acties, en affiches waarop de "Khorassan" als nieuwe basis voor de strijd wordt genoemd.

Volgens de BCIJ werd het handelspand van de vermoedelijke emir, dat zich nabij strategische installaties bevindt, sinds het verbod op het bidden in moskeeën omgevormd tot een gebedsplaats. De ruimte werd ook gebruikt als een toevluchtsoord voor de verheerlijking van een extremistische ideologie en voor het plannen van terroristische misdaden tegen personen. Eén van de slachtoffers van deze terroristische cel was uitgekozen als doelwit voor een moordaanslag, wegens zijn functie in een openbaar nutsbedrijf.

Lees ook: Marokko: 210 terroristische cellen ontmanteld sinds 2002

Uit de onderzoeken is ook gebleken dat de leden van de terroristische cel digitale terroristische inhoud uitwisselden, zoals documentatie over zelfmoordaanslagen en moorden die Daesh in verschillende delen van de wereld heeft gepleegd, als middel om de extremistische ideologie te verankeren en aan te zetten tot het plegen van misdrijven op het nationale grondgebied.

De gearresteerde personen zijn in hechtenis genomen in afwachting van de vaststelling van de regionale en internationale vertakkingen van deze cel, alsmede van al haar destructieve plannen en projecten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team