Zoeken

Marokko: BCIJ arresteert terroristen in Taroudant

29 mei 2021 - 14:50 - Marokko

©

Op dinsdag 25 mei heeft het Centraal Bureau voor Gerechtelijk Onderzoek (BCIJ) bekend gemaakt dat er twee vermeende terroristen zijn gearresteerd die zijn gelieerd aan Daesh en actief waren in Aït Melloul en in de gemeente Oulad Berhil, nabij Taroudant. Ze zouden plannen hebben gehad om meerdere terroristische aanslagen te plegen.

De verdachten, A.N. en Y.B., die afgelopen dinsdag zijn gearresteerd, zouden zich laten inspireren door het gedachtegoed van Daesh en hadden plannen om aanslagen met explosieven te plegen op toeristen, de politie, militairen en politieke leiders. Ze zouden de aanslagen in de regio Souss-Massa hebben willen plegen. Vooral de toeristische stad Agadir was het doelwit van de terroristen, meldt de krant Assabah.

De vermeende terroristen hadden het ook voorzien op politiebureaus en hoofdkwartieren van politieke partijen in Agadir en de regio Souss-Massa als doelwitten om bomaanslagen op uit te voeren. Ze hadden ook plannen om aanslagen te plegen op boerderijen en andere eigendommen van overheidsfunctionarissen. Zelfs een lokale politieke leider kwam voor in de plannen van de verdachten. Ook op een eventuele arrestatie hadden zij zich voorbereid. Ze waren van plan om de agenten aan te vallen met machetes en hun wapens afhandig te maken. Daarna zouden ze zoveel mogelijk slachtoffers hebben willen maken en de beelden van de aanslag live-streamen op sociale netwerken. Buitenlandse toeristen stonden ook op de lijst van potentiële doelwitten.

Uit het onderzoek is tot nu toe gebleken dat de verdachten elkaar leerden kennen tijdens werkzaamheden op een bouwplaats. A.N. liet Y.B. kennis maken met de ideologie van Daesh. Samen raakten de mannen via het internet nog verder geïndoctrineerd door het gedachtegoed van de terroristische organisatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team