Zoeken

Susan Sarandon vertelt over haar prachtige reizen in Marokko

1 november 2021 - 12:59 - Cultuur

©

De Amerikaanse actrice Susan Sarandon is de nieuwe ambassadrice van het luxe hotelmerk Fairmont Hotels & Resorts en een grote liefhebster van Marokko, waar zij verschillende keren op reis is geweest. Ze koestert mooie herinneringen aan het land.

"Ik ben er van overtuigd dat reizen je blik verruimt," vertelt ze aan The National. "Als je nieuwsgierig bent, word je blootgesteld aan allerlei culturen en aan de schoonheid van de natuur. Ik denk dat je veel geluk hebt wanneer je kunt reizen, en het is heel belangrijk om daar naar te streven," Zegt de reisliefhebster. Ze deelt deze cultuur en passie met haar dochter Eva Amurri en haar zonen Jack en Miles Robbins. Vóór de Covid-19-pandemie bezocht de 75-jarige actrice meerdere malen Marokko, één van haar favoriete bestemmingen.

Lees ook: Zoon Zinedine Zidane op vakantie in Marrakech

"Marokko is verbazingwekkend, het is een heel andere cultuur en het is makkelijk om de reis vanuit New York te maken. Ik bedoel, het is alsof je naar Californië zou reizen. Ik ging naar Marrakech voor een festival," zegt ze, verwijzend naar het Marrakech International Film Festival. Naast de okerkleurige stad, bezocht zij ook Fez en Essaouira. "Ik vond Fez nog leuker. Het is iets vriendelijker en kleiner, maar het heeft dezelfde interessante karakter en het is niet zo groot en druk en toeristisch. En Essaouira, daar ben ik ook een paar keer geweest," zegt ze.

Lees ook: Chefchaouen en Marrakesh bij 50 mooiste bestemmingen ter wereld

In 1998 bezocht de Oscarwinnares Marokko midden in de opnames van de film Stepmom. "De schema’s lieten het toe om tijdens de kerstvakantie naar Marokko te reizen. Ik denk dat mijn jongste toen vijf was," zegt Susan Sarandon. Ze is blij is dat ze de reizen heeft kunnen maken. "Ik was erg dankbaar dat ik naar Marokko kon gaan om mijn kinderen de cultuur uit te leggen, de oproep tot het gebed, en alles, vóór 11 september (2001). Omdat ze daardoor een eigen ervaring hadden opgedaan met die cultuur, waardoor ze de oppervlakkige uitleg van wat er toen gaande was, niet zomaar aanvaardden."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team