Zoeken

Ali B door eigen familie bedreigd

2 november 2021 - 10:00 - Cultuur

©

Op TikTok verscheen zaterdagavond een filmpje waarin de gebruiker Tirelinarif beweert de oom te zijn van Ali B. De man haalt zwaar uit naar de artiest en wenst hem zelfs de dood toe, omwille van uitspraken over de vader van Ali B in zijn documentaire op Videoland. Ali B reageert via zijn management op de bewuste video.

Ali B en zijn vrouw Breghje vertellen in de Videoland-documentaire ’Ali Bouali’, dat hij als kind vaak alleen was en daardoor aan traumatische situaties op straat werd blootgesteld. Ali vertelt ook over liquidaties die in zijn jeugd plaatsvonden, waarbij ook vrienden van hem zijn doodgeschoten. Zijn vriend Michael zegt in de videoreeks: "Ik weet niet of Ali me gaat respecteren, maar zijn vader heeft het gas aangezet in zijn woning toen ze heel klein waren. Ali heeft hier niets van meegekregen." Zijn moeder vertelde daarop aan Ali B dat de balkondeuren en de ramen gelukkig open waren, anders zouden de kinderen dood zijn geweest, schrijft De Telegraaf.

Lees ook: Ali B: "Ik heb mijn kinderen per ongeluk verwaarloosd"

Bij Jinek zei Ali B onlangs dat dit fragment ’een vertekend beeld’ geeft. "Mijn vader had vier kinderen bij een andere vrouw en daar heeft hij eigenlijk alles goed gedaan, naar school gebracht, hij was er voor ze". De documentairemaker Mark Leene, werkt op een improviserende manier. "Ik vraag mijn moeder iets en zij komt met dit antwoord. Dus dat deel je, dan besef je dat je daar ook door getekend bent, dus ergens heeft het waarschijnlijk nog impact".

Ali B merkte vervolgens op dat hij een ’verslaafde en turbulente tienertijd’ had. "Ik wil me mijn vader wel gewoon herinneren zoals ik afscheid heb genomen, als een sterke mooie man en als de vader die ik altijd heb willen hebben," zei hij aan Jinek.

Lees ook: Zo ziet de vrouw van Ali B eruit

De man die de oom van Ali B beweert te zijn, noemt de reeks Ali Bouali leugenachtig en zegt dat Ali B daarin ’een slecht beeld heeft gegeven’ van zijn vader. "Over mijn broer, om zo over hem te praten Ali B, dat is een schande. En dan noem je je een moslim. Hoe haal je het in je hoofd. Met zoveel geld en dan zo’n documentaire te maken vol leugens [sic]. Iedereen in de familie haat jou op dit moment. En iedereen praat erover, over jou, Ali. Wij zien jou op dit moment liever dood dan levend. Wij als familie Bouali ontkennen alles wat je over ons familielid zegt. Het is onze broer. En jouw opa vervloekt jou vanuit Marokko, die vervloekt jou. Wat jouw opa heeft gezien, met zijn leeftijd van over de negentig jaar, Ali. Die mij om de paar dagen belt over jou. En wat er op jouw hoofd staat, dat moet je niet weten. Jij staat op nummer 1 als vijand van de Bouali’s op dit moment. De man zegt dat de ’de familie verdere stappen zal ondernemen’. "Zodat jij die vieze documentairefilm van jou aan de kant moet doen. Vuile egoïst dat jij bent."

Lees ook: Videoland maakt docureeks over Ali B

Het management van Ali B laat aan de Telegraaf weten dat Ali zich aansluit bij hetgeen hij in zijn documentaire zegt over hoe hij zich zijn vader graag herinnert. Meer wil hij er niet over kwijt. Ali zegt zich te willen richten op zijn gezin en op positieve zaken. Op de vraag of de man in het filmpje daadwerkelijk de oom van de rapper is, wil het management niet antwoorden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team