Zoeken

Chefchaouen en Marrakesh bij 50 mooiste bestemmingen ter wereld

10 november 2020 - 14:20 - Marokko

©

Op de ranglijst van de 50 populairste bestemmingen ter wereld staan twee Marokkaanse steden vermeldt. De lijst is het resultaat van een enquête onder 1,5 miljoen lezers van de Big 7 Travel-site, een website die is gespecialiseerd in reizen.

Nadat reizigers in 2020 een teleurstellende zomer achter de rug hebben door de beperkingen die zijn veroorzaakt door het coronavirus, wordt er vol goede moed uitgekeken naar de volgende zomer. In aanloop naar een toerismeseizoen waarin waarschijnlijk meer mogelijk is qua reizen, heeft de website haar lezers ondervraagd over de favoriete bestemmingen.

Marrakesh, de rode stad en Chefchaouen, de blauwe stad van Noord-Marokko, blijven nog altijd populair onder toeristen. Op de ranglijst bezet Chefchaouen de 16e plaats voor Marrakesh-Safi, dat op de 22e plaats staat.

Volgens Mastercard Global Destinations staat Marrakesh op de tweede plaats van de lijst van meest populaire Afrikaanse steden. In 2017 heeft de rode stad 3,93 miljoen internationale bezoekers ontvangen. Chefchaouen, de blauwe parel van Marokko, won de trofee voor de beste tussenliggende Afrikaanse stad in 2018. In 2019 stond de stad nog op de negende plaats van de ranglijst van steden met de mooiste straten en steegjes.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team