Zoeken

Stroom aan racisme na anti-vuurwerkcampagne Antwerpen

31 december 2022 - 13:00 - Wereld

©

Een preventiecampagne van de stad Antwerpen over het gevaar van vuurwerk, waaraan Antwerpenaren met diverse roots deelnemen, genereert op Twitter een stroom aan racistische commentaren.

In Antwerpen mogen burgers zelf geen vuurwerk afsteken. Politie, brandweer en de stad Antwerpen organiseren in deze periode van het jaar traditiegetrouw een preventiecampagne om met name jongeren te ontraden om vuurwerk te gebruiken, schrijft Het Nieuwsblad.

Lees ook: Verpleger Belgisch ziekenhuis ontslagen na racistische opmerkingen over Marokkanen

Antwerpenaren van verschillende afkomsten werden gevraagd om deel te nemen aan de filmpjes voor de campagne. Maar veel Twitteraars reageren met racistische commentaren op de aankondiging van de campagne van de stad Antwerpen. Ze gaan vooral tekeer over het vuurwerk in Antwerpen na de wedstrijden van Marokko op het WK voetbal.

Lees ook: Extreemrechts plande aanvallen op Marokkaanse supporters in Parijs

Woordvoerder Dirk Delechambre van de stad Antwerpen stelt dat de stad de vele negatieve reacties die de boodschap dreigen te overschaduwen, betreurt. "Want we willen echt wel de gevaren van het in bezit hebben en afsteken van vuurwerk benadrukken, wat trouwens ook verboden is. We doen dit via een campagne die bestaat uit zeven video’s met persoonlijke getuigenissen van Antwerpenaren, een buurtwerker, een politieagent en een brandweerman."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team