Zoeken

Aanslag tegen Antwerpse woning in Marokko gearresteerde drugscrimineel

18 januari 2023 - 17:00 - Wereld

©

De voormalige woning van de bekende drugscrimineel Mohamed Reda C., bijgenaamd ’De Algerijn’, die in Marokko werd gearresteerd, werd in de nacht van vrijdag op zaterdag met zwaar vuurwerk bekogeld in Antwerpen.

Inmiddels wonen er andere mensen in het pand. "Op het moment van de feiten heeft niemand de politie verwittigd", aldus het parket in Het Nieuwsblad. "De nieuwe bewoners van het huis waren niet thuis en deden de ontdekking pas kort voor de middag op zaterdag. Het onderzoek is nog volop lopende."

Lees ook: "De Algerijn" ontsnapte aan uitlevering door Marokkaanse nationaliteit aan te vragen

Politie en justitie vermoeden dat de aanslag niet gericht was op de huidige bewoners, maar op de mensen die er voordien woonden. Tot afgelopen zomer werd het huis namelijk bewoond door de moeder van drugscrimineel Mohamed Reda C. alias ’De Algerijn’. De woning was niet voor het eerst het doelwit van aanslagen. Zo werd de garagepoort in 2017 beschoten en brachten criminelen een explosief tot ontploffing tegen de gevel in het najaar van 2021.

Lees ook: Bekende drugscrimineel "De Algerijn" uit Antwerpen in Marokko opgepakt

’De Algerijn’ werd afgelopen zomer in Casablanca gearresteerd op grond van een door België uitgevaardigd internationaal arrestatiebevel. Hij werd afgelopen week in België bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar voor drugsgerelateerd geweld, corruptie en de hacking van havenbedrijf AET. Hij ontsnapte aan een uitlevering door de Marokkaanse nationaliteit te verkrijgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team