Zoeken

Extreemrechts plande aanvallen op Marokkaanse supporters in Parijs

16 december 2022 - 13:00 - Wereld

©

Na de 2-0 overwinning van Frankrijk op Marokko werden woensdag meer dan honderd personen gearresteerd, waaronder 40 personen met extreemrechts gedachtengoed, die zich hadden voorbereidt om naar de Champs-Élysées in Parijs te gaan en daar vechtpartijen uit te lokken met Marokkaanse supporters.

De relschoppers werden aangehouden tijdens een controle wegens een "samenscholing met het oog op het plegen van geweld" en het dragen van verboden wapens, aldus politiebronnen. De personen zijn bekend bij de Franse politie vanwege hun lidmaatschap van een extreemrechtse beweging. "Ze wilden duidelijk vechten op de Champs," voegen dezelfde bronnen eraan toe.

Lees ook: Marokkaanse tiener doodgereden tijdens WK-feest in Frankrijk

Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken zette in de vooravond van de ontmoeting tussen Marokko en Frankrijk een controle- en preventiemechanisme op rond de Champs-Élysées. Zo’n 2200 politieagenten en rijkswachters werden woensdagavond in Parijs gemobiliseerd om toezicht te houden op de festiviteiten ter gelegenheid van de triomf van de Bleus.

Lees ook: Rechtsextremisten vallen feestende Marokkanen aan in Italië

Volgens het politierapport zijn er na de afloop van de halve finale van het WK 115 mensen gearresteerd in de regio Parijs, waaronder 101 in Parijs zelf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team