Zoeken

Nichtje (11) drugskoning Othman E.B. doodgeschoten in Antwerpen

10 januari 2023 - 22:00 - Wereld

©

In de Antwerpse gemeente Merksem is maandag de 11-jarige Firdaous om het leven gekomen bij een schietpartij. Het betreft een nichtje van Othman E.B., die volgens politie en justitie één van de grootste cocaïnesmokkelaars van België ooit is. E.B. laat vanuit de Verenigde Arabische Emiraten aan de Gazet van Antwerpen weten dat zijn familie gaat reageren.

De daders namen een woning aan de Nieuwdreef onder vuur. Het kind zou niet rechtstreeks geraakt zijn door de kogels, maar zou zijn omgekomen door een ontplofte magnetron, vertelde de Antwerpse burgemeester Bart De Wever in het tv-programma Terzake. Hij vermoedt dat het om een afrekening in het drugscircuit gaat. "De getroffen familie is bekend. Daar zijn eerder incidenten geweest. Wat ik al lang vreesde is gebeurd: er is een onschuldig slachtoffer gevallen", aldus de burgemeester.

Lees ook: Burgemeester Antwerpen verbiedt opening nieuwe boksclub Jamal Ben Saddik

Het slachtoffer zou het nichtje zijn van Othman El B., één van de grootste cocaïnesmokkelaars ooit van het land. De dertiger van Marokkaanse afkomst groeide op in Borgerhout en woont al jaren in Dubai. Hij reageerde in de Gazet van Antwerpen vol afschuw op de gebeurtenissen waarbij de 11-jarige dochter van zijn zus Naziha om het leven kwam.

Burgemeester Bart De Wever drukte zijn vrees uit voor een vergelding van de dodelijke aanslag, maar Othman E.B. zegt dat zijn familie niet met geweld zal reageren. "Reactie gaat er sowieso komen", schrijft hij. "Maar niet op de manier dat de burgemeester denkt. Wij zullen samen met de politie en het gerecht zoeken achter de daders. De burgemeester kent me alleen van de krant en denkt natuurlijk iets helemaal verkeerd van mij. Ik ben niet wie de burgemeester denkt dat ik ben. Ik durf met een grote mond te roepen dat ik nog nooit te maken heb gehad met enig geweld. De geschiedenis heeft ons al talloze voorbeelden laten zien van wraaknemers en dat is nooit goed uitgekomen voor de wraaknemers!"

Lees ook: Aanslag op sportschool kickbokser Jamal Ben Saddik

Othman E.B. ontkent iets te maken te hebben met drugshandel en wil meewerken met politie en justitie om de daders te vinden. Hij vindt ook dat ze stevig moeten reageren op de aanslagen. "Het wordt tijd dat politie en parket hard gaan reageren. Mensen die aanslagen plegen worden veroordeeld met straffen van drie jaar met uitstel."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team