Zoeken

Verpleger Belgisch ziekenhuis ontslagen na racistische opmerkingen over Marokkanen

20 december 2022 - 20:00 - Wereld

©

Het ziekenhuis AZ Maria Middelares in het Belgische Gent heeft een verpleegkundige ontslagen nadat hij racistische opmerkingen had gemaakt op sociale media. Het ziekenhuis heeft ook een klacht ingediend bij het gelijkekansencentrum Unia.

De verpleegkundige zou racistische commentaren hebben geschreven bij een artikel van Gazet van Antwerpen op Facebook, over een Mechelse patissier van Marokkaanse afkomst die een WK-taart gebakken had. Hij wenste alle Marokkanen de dood in en noemde hen ’vuil krapul’, schrijft Het Nieuwsblad.

Lees ook: Nasrdin Dchar woedend op media-berichten over Atlas Leeuwen

De opmerkingen werden gemaakt vanuit de gezamenlijke account van een koppel, waarvan één partner als verpleegkundige werkt bij het AZ Maria Middelares. Deze persoon is inmiddels ontslagen met onmiddellijke ingang. Het ziekenhuis heeft ook melding gedaan van het incident bij Unia en bij de politie.

Lees ook: Ophef om Volkskrant-cartoon van Marokkanen die wereldbeker stelen

Het ziekenhuis biedt via sociale media excuses aan voor het bericht. "Deze uitlatingen waren kwetsend voor een hele gemeenschap en voor heel wat individuen, onder wie wijzelf. We wensen dan ook openlijk afstand te nemen van deze uitspraken, die absoluut niet stroken met de waarden die we in ons ziekenhuis in het hart dragen. We tillen hier zwaar aan", aldus AZ Maria Middelares.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team