Zoeken

Antwerpse schepen vertelt over werkbezoek aan Marokko

11 oktober 2022 - 13:00 - Wereld

©

De Antwerpse schepen van Cultuur, Nabilla Ait Daoud, was voor de tweede keer samen met burgemeester Bart De Wever op werkbezoek in Marokko. Daar brachten ze onder meer een bezoek aan een aantal projecten die door de stad Antwerpen worden gefinancierd.

In 2017 gingen ze een eerste keer op werkbezoek naar Marokko om uit te wisselen over veiligheid, economie en cultuur, thema’s die ook deze keer op hun agenda stonden, al lag de nadruk op de aanpak van de georganiseerde drugscriminaliteit. Voor schepen Nabilla Ait Daoud ligt de focus vooral op cultuur en ontwikkelingssamenwerking, twee van haar bevoegdheden.

Lees ook: Bart De Wever in Marokko om strijd tegen drugscriminaliteit te bespreken (video)

Van alle bezoeken was schepen Ait Daoud vooral onder de indruk van het bezoek aan een naaiatelier gelegen in de Oriental-regio. "Voor de stad gaat het om een kleine investering, maar voor de mensen die er werken kan het een wereld van verschil maken", zegt de schepen in het programma Antwerpen Live van de Gazet van Antwerpen. "Een schitterend project voor vrouwen die geen of weinig toegang hebben tot de arbeidsmarkt. Het is een project dat draait rond kansen bieden en kansen grijpen en dat spreekt me erg aan."

Lees ook: 125.000 jongeren in België luisteren dagelijks naar Hit Radio Marokko

De stad Antwerpen ondersteunt in het noordoosten van Marokko al ruim tien jaar verschillende projecten. "Dit werkbezoek had tot doel om deze samenwerkingsverbanden aan te halen en te versterken", aldus Ait Daoud. Een aangename verrassing was voor de schepen het bezoek aan de Marokkaanse radiozender Hit Radio in Rabat. "De zender heeft maar liefst 3,5 miljoen luisteraars en is ook enorm populair bij Marokkaanse jongeren in onze stad. Zo blijven ze op de hoogte van wat er in hun land van herkomst gebeurt."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team