Zoeken

Aanslag op sportschool kickbokser Jamal Ben Saddik

15 december 2022 - 10:00 - Wereld

©

Er is opnieuw een aanslag gepleegd tegen een pand dat gelinkt is aan kickbokser Jamal Ben Saddik. Deze keer betreft het zijn nog te openen sportclub op de Cruyslei in Borgerhout. De daders lieten ook een duidelijke boodschap voor hem achter.

Borgerhout werd maandagnacht opgeschrikt door luide knallen. In het geviseerde pand zou volgende maand de nieuwe kickboksschool openen van de bekende kickbokser Jamal Ben Saddik. De daders maakten gebruik van zwaar Cobra-vuurwerk voor de aanslag, schrijft De Telegraaf.

Lees ook: Nieuwe docureeks over kickbokser Jamal Ben Saddik

Kato Belmans, woordvoerster van het parket in Antwerpen, zegt dat er geen gewonden vielen. "Het gerechtelijk labo en ontmijningsdienst Dovo zijn ter plaatse gekomen. Het verdere onderzoek wordt gevoerd door de federale gerechtelijke politie."

Lees ook: Antwerpse burgemeester sluit handelszaken familie Jamal Ben Saddik

Op de gevel naast het pand lieten de daders met graffiti een boodschap achter voor Jamal Ben Saddik: ’Dood JBS Dede Dief’. Naast de initialen van de vechtsporter bevat de boodschap ook ’Dede Dief’ (straattaal voor dood de dief), dat eerder al opdook bij één van de vele aanslagen op panden gelinkt aan de familie Ben Saddik. Zo kregen onder meer zijn ouderlijke woning in de Zegepraalstraat in Borgerhout en het restaurant ’Poké Bowl Place’ dat door zijn familie wordt uitgebaat, het zwaar te verduren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team