Zoeken

Stormloop Melilla: Spaanse partij eist "straf" voor Marokko

16 juli 2022 - 18:20 - Wereld

©

De Spaanse partij Podemos heeft de regering van Pedro Sanchez opgeroepen een onderzoek in te stellen naar de stormloop op Melilla. Op 24 juni kwamen minstens 23 mensen om het leven. De partij vraagt om Marokko te straffen omdat de Marokkaanse politie extreem geweld zou hebben gebruikt tegen de migranten.

In het debat over de ’Staat van de Natie’ hekelde Podemos nogmaals de "beschamende" beelden van de bestorming en riep de regering op een onderzoek in te stellen om klaarheid te brengen in de tragedie. De partij vraagt ook maatregelen om te voorkomen dat dergelijke gebeurtenissen zich in de toekomst herhalen.

Lees ook: Bestorming Melilla: CNDH geeft Spaanse autoriteiten de schuld

"Laten we ophouden het land van hekken en baren te zijn. Laten we weer een land van solidariteit worden dat de Aquarius (reddingsschip, nvdr) welkom heette," benadrukte de radicaal linkse groep.

Lees ook: Spanje wil overeenkomst met Marokko herzien na stormloop Melilla

Sofía Castañón, woordvoerder van Podemos, herhaalde dat haar partij "de enige groep is die besloten heeft het recht op cultuur voor alle burgers in te voeren. We zijn trots op onze culturele verscheidenheid en onze veeltaligheid, en we zullen voor dit land vechten".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team