Zoeken

Bestorming Melilla: CNDH geeft Spaanse autoriteiten de schuld

16 juli 2022 - 09:40 - Marokko

©

Woensdag publiceerde de Marokkaanse Raad voor de Mensenrechten (CNDH) een rapport over de tragische gebeurtenissen die in Nador het leven kostten aan 23 migranten. De meeste overlijdens werden "veroorzaakt door mechanische verstikking", aldus het rapport.

Dit rapport werd geschreven naar aanleiding van de informatiecommissie die de CNDH in de uitoefening van haar bevoegdheden en opdrachten naar Nador stuurde, de dag na de bestorming van de grenshek met Melilla, meldden verantwoordelijken van de raad op een persconferentie.

Lees ook: Melilla haalt hard uit naar Marokko na bestorming

Terwijl de definitieve resultaten van de forensische onderzoeken nog op zich laten wachten, onthult het rapport dat "de meeste doden veroorzaakt werden door mechanische verstikking als gevolg van het gedrang bij de door de migranten bestormde grenspost".

Lees ook: Marokko zet extra veiligheidstroepen in bij Sebta en Melilla

De commissie benadrukt ook dat er geen gebruik werd gemaakt van scherpe munitie door de veiligheidstroepen. Het stelde echter de verantwoordelijkheid van de Spanjaarden ter discussie voor het gebruik van geweld en het niet openen van de poorten om de migranten in nood te helpen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team