Zoeken

President Melilla bekritiseert Marokko

3 juli 2022 - 12:20 - Wereld

©

De voorzitter van de autonome stad Melilla, Eduardo de Castro, meent dat de Marokkaanse overheid "zal verbergen wat er gebeurd is" na de stormloop van migranten op de grens van de enclave afgelopen vrijdag. Hierbij kwamen minstens 23 mensen om het leven.

"Het is niet onze schuld dat deze tragedie zich heeft voorgedaan en de Guardia Civil heeft er niets mee te maken. Het gebeurde aan de andere kant van het hek. Het zal voor het Openbaar Ministerie heel moeilijk zijn om een onderzoek in te stellen naar gebeurtenissen die niet op Spaans gebied plaats hebben gevonden," aldus Eduardo de Castro in een interview met La Vanguardia afgelopen donderdag.

Lees ook: Europese oorlog tegen migranten leidt tot bloedbad in Melilla

De voorzitter van Melilla betreurt de manier waarop de Marokkaanse politieagenten de migranten hebben onderdrukt, "door hen als voorwerpen te behandelen", en vraagt dat een onderzoek wordt ingesteld om vast te stellen wie verantwoordelijk is. Hij maakte ook van de gelegenheid gebruik om te vragen om bescherming van Melilla door het Europees agentschap voor grenscontrole (Frontex). "Meer agenten aan de grens zou een afschrikkend effect hebben op Marokko," betoogde hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team