Zoeken

"Het is een fout om toe te geven aan de Marokkaanse dictatuur"

15 mei 2023 - 18:30 - Wereld

©

De voormalige vicepremier van de Spaanse regering en voormalig leider van Podemos, Pablo Iglesias, heeft verklaard dat "het een fout is voor Spanje om toe te geven aan de Marokkaanse dictatuur en de historische waardigheid van het Sahrawi-volk te verraden."

Iglesias prees tijdens een steunbijeenkomst voor de kandidaat van de alliantie gevormd door Podemos, IU en Si se puede voor het presidentschap van de Canarische Eilanden, waarvan de verkiezingen op 28 mei gepland staan, de moed van Podemos om zich te verzetten tegen het beleid van de Spaanse socialistische partij (PSOE) en Premier Pedro Sanchez. Hij benadrukte dat de twee partijen, hoewel ze deel uitmaken van de regeringscoalitie, verschillende belangen verdedigen en meningsverschillen hebben. "Ze willen Podemos uitgeschakeld zien, omdat ze weten dat dingen veranderen met Podemos," verklaarde hij.

Lees ook: Spanjaarden vinden hervatting betrekkingen met Marokko nutteloos

Podemos bekritiseert de socialistische partij voornamelijk vanwege de verandering van standpunt over de Sahara. De partij stelt ook dat huisvesting centraal zal staan ​​bij de verkiezingen op 28 mei, aangezien de socialisten tegen een voorstel hebben gestemd om de stijging van de hypotheken te stoppen en in plaats daarvan een "subsidie voor een deel van de hypotheken via ICO-kredieten" hebben voorgesteld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team