Zoeken

Spanjaarden cel in voor moord op Marokkaan

11 oktober 2021 - 12:00 - Wereld

©

De rechtbank van Tarragona heeft het voorwaardelijke vrijlatingsverzoek van twee Spanjaarden, verdacht van de moord op een Marokkaan, verworpen.

Volgens de rechtbank zijn de feiten waarvan de twee worden beschuldigd, te ernstig om hen voorwaardelijk vrij te laten zonder dat er een risico bestaat dat ze het land proberen te ontvluchten of bewijzen te vernietigen.

Lees ook: Marokkaan door groep jongeren doodgestoken in Spanje

Het slachtoffer werd vermoord en vervolgens in een kanaal in Sant Jaume d’Enveja gedumpt. De daders hielden een hand van het slachtoffer. Deze werd in de kofferbak van hun auto teruggevonden tijdens een routine verkeerscontrole van de Guardia Urbana.

Lees ook: Spanje: zwaargewonde Marokkaan rijdt café binnen

Diario de Tarragona bericht dat de agenten argwaan kregen door het nerveus gedrag van de bestuurder. Ze besloten daarom het voertuig te doorzoeken en ontdekten de hand in een plastic zak en twee bijlen vol bloed.

Dankzij de vingerafdrukken kon het slachtoffer worden geïdentificeerd. In de woning van de hoofdverdachte werd ook bloed gevonden van de Marokkaanse man. Onderzoek toonde later aan dat het lichaam van het slachtoffer in het water was gedumpt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team