Zoeken

Raadselachtige moord op een Marokkaan in Spanje eindelijk opgelost

1 augustus 2023 - 13:00 - Wereld

©

Na maandenlang onderzoek heeft de Guardia Civil de moord opgelost van een vermiste Marokkaan, wiens levenloze lichaam in december vorig jaar werd gevonden in het Spaanse Novelda bij Alicante. Het slachtoffer werd vermoord toen hij probeerde drugs te stelen van een rivaliserende bende.

Het onderzoek werd geopend nadat de broer van het slachtoffer hem als vermist had opgegeven. Tijdens het onderzoek verhoorden de agenten een persoon die hen vertelde dat hij het slachtoffer en twee andere mannen naar een huisje had zien gaan om drugs te stelen van een Poolse criminele organisatie. Er brak een schietpartij uit waarbij de jongeman een kogel door het hoofd kreeg, meldt Información.

Lees ook: Lichaam in Spanje vermoorde Marokkaan eindelijk aan familie teruggegeven

De twee handlangers van de Marokkaan vluchtten weg en lieten zijn levenloze lichaam achter. De Poolse drugshandelaren verstopten het lichaam en vluchtten naar Frankrijk en Duitsland. Maanden later werden lichaamsdelen van het slachtoffer door een wandelaar gevonden. Een DNA-test stelde de onderzoekers in staat de identiteit van het slachtoffer te bevestigen.

Lees ook: Marokkaan die in 2019 in Huelva bij brand omkwam eindelijk gerepatrieerd

Dankzij internationale samenwerking konden de vermoedelijke daders worden gelokaliseerd en gearresteerd. Het gaat om twee mannen en een vrouw die intussen door Frankrijk aan Spanje zijn uitgeleverd. Een andere verdachte is nog in Duitsland. Ze werden aangeklaagd voor moord, lidmaatschap van een criminele organisatie, drugshandel, illegaal wapenbezit, enz. De twee handlangers van het slachtoffer zijn ook gearresteerd op verdenking van poging tot moord, illegaal wapenbezit, gewapende overval en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team