Zoeken

Spanje: zwaargewonde Marokkaan rijdt café binnen

24 september 2021 - 12:40 - Wereld

©

De Spaanse Guardia civil heeft een onderzoek ingesteld naar de dood van een jonge Marokkaan afgelopen vrijdag, na een café te zijn binnengereden in de stad Roldán bij Murcia.

Afgelopen weekend werden politieteams en speurhonden naar het appartement gestuurd dat door de 28-jarige Abdellah Gmara was gekraakt. Dat melden bronnen dicht bij het onderzoek. De politie was op zoek naar sporen en elementen die zouden kunnen helpen bij het onderzoek.

Lees ook: Marokkaan snijdt keel vrouw door en springt van brug in Spanje

La Verdad bericht dat de politie vermoedt dat de jongeman, die werd gezocht voor een vluchtmisdrijf, zichzelf had verwond alvorens het café binnen te rijden. Hij had een open buikwond en had veel bloed verloren. Een klant van het café overleed aan zijn verwondingen.

Het onderzoek loopt nog. De politie verwacht zaterdag de resultaten van het forensisch onderzoek. Mogelijk ging het om een terroristische aanslag. In de auto werd een brief gevonden waarin Gmara zijn plannen om een aanslag te plegen bekendmaakte. Een andere mogelijkheid die wordt onderzocht is dat de twintiger psychische problemen had.

Lees ook: Marokkaan vervolgd voor dood 14 mensen in Spanje

Abdellah Gmara kwam op 13-jarige leeftijd vanuit Marokko naar Spanje. Hij verbleef een tijdje in een opvangcentrum voor jongeren in Valencia. Hij vond vervolgens werk op het platteland, waar hij seizoenwerkers in een minibusje vervoerde. Hij vroeg in 2017 de Spaanse nationaliteit aan en kreeg die in november 2020.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team