Zoeken

Voor moord gezochte Marokkaan in Italië gearresteerd

20 februari 2022 - 17:00 - Wereld

©

De Italiaanse politie heeft begin deze maand een 33-jarige Marokkaan gearresteerd die door Spanje werd gezocht voor de moord op een gepensioneerde docent.

Het bejaarde slachtoffer werd op 18 februari 2020 vermoord. Het levenloos lichaam van de gepensioneerde José Sáez Alfaro werd die dag in zijn huis in Logroño aangetroffen.

Lees ook: Door Italië gezochte Marokkaan in Spanje gearresteerd

De vermeende dader werd op 4 februari in het Italiaanse Foggia gearresteerd en in voorlopige hechtenis genomen. Volgens Heraldo werd een uitleveringsprocedure gestart.

Onderzoek van de Spaanse politie naar de moord op José Sáez Alfaro leidde pas een jaar na de feiten, in maart 2021, tot de identificatie van de jonge Marokkaan. Dat gebeurde na de arrestatie van een vrouw die opdracht zou hebben gegeven voor de moord. Daarop volgde de uitgave van een internationaal arrestatiebevel via Interpol.

Lees ook: Door Marokko gezochte Marokkaan in Spanje gearresteerd

Het slachtoffer was een bekende figuur in Logroño, waar hij gedurende veertien jaar les gaf aan het Hermanos D’Elhuyar instituut. Hij was ook hoofddocent Spaanse en klassieke filologie aan de universiteit La Rioja.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team