Zoeken

Meerdere arrestaties voor moord op Marokkaan in Spanje

17 januari 2022 - 10:20 - Wereld

©

Zeven verdachten zijn door de Mossos Esquadra gearresteerd voor hun vermeende betrokkenheid bij de moord op een Marokkaan, wiens lichaam in februari vorig jaar in Cabanelles bij Gerona werd gevonden.

De zeven verdachten werden tijdens een politieoperatie in Gerona gearresteerd. Dat gebeurde in samenwerking met agenten uit Nederland, België en Roemenië. Op 13 december waren tijdens een eerste operatie al twee vrouwen en drie mannen met de Roemeense nationaliteit gearresteerd volgens H50.

Lees ook: Marokkaanse springt van derde verdieping in Spanje

Onderzoek en huiszoekingen bij de verdachten in Catalonië, Frankrijk, Nederland en Roemenië toonden aan dat één van de hoofdverdachten naar België was gevlucht na de moord op de 39-jarige Marokkaan. Hij werd op 21 december gelokaliseerd en gearresteerd door de Belgische politie. Een uitleveringsprocedure werd gestart.

Lees ook: Spanje: vermoorde Mohamed worstelde vier maanden met de dood

De laatste verdachte werd op 5 januari in Boekarest gearresteerd, dankzij een samenwerking met de Roemeense politie. Het gaat om een 35-jarige Fransman. Ook in dit geval werd een uitleveringsprocedure gestart.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team