Zoeken

Marokkaan door groep jongeren doodgestoken in Spanje

4 oktober 2021 - 11:20 - Wereld

©

Een 28-jarige Marokkaan is afgelopen donderdag overleden na door een twaalftal mensen te zijn aangevallen bij de ingang van het Abando-Indalecio Prieto treinstation, in het centrum van Bilbao in Spanje.

Het slachtoffer werd door een dozijn jongeren achtervolgd. Drie van hen vielen hem aan, waaronder een 16-jarige jongen die hem met een mes in de borst stak. De daders vluchtten vervolgens weg. Het slachtoffer bleef achter in een plas bloed.

Lees ook: Spanje: zwaargewonde Marokkaan rijdt café binnen

El Espanol bericht dat het steekincident op slechts enkele meters van de ingang van het treinstation van Bilbao plaatsvond. De jongeman had het mes nog in zijn borst bij aankomst van de hulpdiensten.

Enkele veiligheidsagenten probeerden het bloeden te stoppen, zonder succes. De jongeman werd naar het ziekenhuis van Basurto afgevoerd, waar hij enkele uren na zijn aankomst overleed.

Lees ook: Spanje: vijf jaar celstraf voor Marokkaan die ex neerstak

De politie heeft dezelfde avond de tiener gearresteerd die het slachtoffer had neergestoken. Het gaat om een 16-jarige niet vergezelde migrant die in een centrum voor minderjarige migranten verblijft. Hij werd dankzij beelden van bewakingscamera’s van het station geïdentificeerd. Meerder getuigen vertelden aan El Correo hoe "12 of 14 jongeren" aan het slachtoffer trokken en dat de jonge Marokkaan "heel veel bloed had verloren".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team