Zoeken

Rijke Marokkanen doelwit criminele netwerken in Spanje

3 november 2021 - 19:10 - Wereld

©

De Guardia Civil van Algeciras heeft een crimineel netwerk ontmanteld dat gespecialiseerd is in de ontvoering van rijke Marokkanen die in Spanje wonen, om vervolgens hoge losgelden te eisen van hun families.

De Spaanse politie werd op de hoogte gebracht van de ontvoering van een rijke Marokkaan door leden van een crimineel netwerk, meldt het dagblad Assabah. Een onderzoek werd ingesteld en leidde tot de ontdekking van de auto die door de misdadigers is gebruikt, het voertuig werd verlaten aangetroffen op een snelweg.

Lees ook: Marokkaan leidde groot netwerk voor cocaïnesmokkel in Spanje

Bij de doorzoeking van het voertuig troffen de agenten het slachtoffer vastgebonden en opgesloten aan in de kofferbak. Het slachtoffer vertoonde ook sporen van geweld. De agenten vonden ook nog andere aanwijzingen die uiteindelijk leidden tot de arrestatie van zes personen, van wie wordt aangenomen dat zij de daders zijn van de ontvoering. Tijdens hun verhoor gaven de verdachten de feiten toe en verklaarden dat zij hun slachtoffers lokten door zich voor te doen als politieagenten.

Lees ook: Marokkanen in Spanje riskeren 160 jaar cel en 300 miljoen euro boete

Dit soort criminele netwerken is steeds meer in Spanje actief en zouden bestaan uit Marokkanen die samenwerken met illegale immigratie-netwerken. Ze zouden hun pijlen vooral richten op Marokkaanse zakenlieden die betrokken zijn bij witwaspraktijken in Zuid-Spanje en in de autonome steden Sebta en Melilla. Ze ontvoeren hen en eisen de betaling van losgeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team